KDH si pred voľbami verí, s funkciou lídra pravice je spokojné

19.02.2012 Nitra



Nitra 19. februára (TASR) – Takmer 600 ľudí dnes zaplnilo estrádnu halu Parku kultúry a oddychu v Nitre na centrálnom mítingu Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). Predvolebné stretnutie sa nieslo v uvoľnenom duchu. Hudobný sprievod robili \"Páni bratia\" Peter Niňaj a Róbert Puškár. Moderátorom bol humorista Milan Markovič. Ten na pódiu \"spovedal\" predsedu KDH Jána Figeľa, Pavla Hrušovského, Daniela Lipšica i ďalších funkcionárov a kandidátov KDH. Prostredníctvom videozáznamu sa účastníkom stretnutia prihovoril aj najstarší žijúci člen hnutia, 95-ročný Ján Vančo z Nitry.
Rečníci na pódiu vyzdvihli predovšetkým súdržnosť KDH v priebehu 22 rokoch jeho existencie, dobré šance na úspech pred nastávajúcimi voľbami i skutočnosť, že sa hnutiu podarilo stať lídrom slovenskej pravice. \"Je to taká kombinácia viacerých faktorov a záležitostí, ktoré práve prežívame. Ale ak by KDH 22 rokov len prežívalo, tak určite by nedosiahlo toto postavenie. Pre Slovensko je veľmi potrebné to, že sme bojovali s korupciou, ale aj to, že dnes napríklad ťaháme dopredu aj ekonomické agendy. Lebo to sú také dve nohy, na ktorých sa dá stáť, na ktorých sa dá bežať, alebo ísťdopredu a krajina ich potrebuje,\" zdôraznil Figeľ.
Moderátor Milan Markovič sa vo svojich vstupoch a bonmotoch nevyhol ani kauze Gorila. \"Považoval by som za úspech, keby užkonečne raz za nejakej vlády, aspoň na sklonku jej vládnutia, užktosi známy aj sedel,\" povedal v príhovore ministrovi vnútra Lipšicovi. Ten všetkých ubezpečil, že vyšetrovanie kauzy Gorila napreduje úspešne. \"Už sme tak ďaleko, že konečne sa môže aj na Slovensku stať, že aj vysokopostavené osoby z biznisu alebo politiky, ak spáchajú trestný čin, budú znášať zodpovednosť. Korupcia je v každej krajine, ide o to, či sa zametie pod koberec, alebo či aj vysokopostavení ľudia pôjdu sedieť,\" skonštatoval Lipšic.
Centrálny predvolebný míting KDH v Nitre prebiehal v uvoľnenom duchu až do konca. O zábavu sa postarali aj hudobníci nitrianskeho folklórneho súboru Zobor i samotní politici, ktorí obdarovávali vyžrebovaných účastníkov stretnutia malými darčekmi.
 

Vyberte región